Urządzenia i Akcesoria
Kartoflanka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g masła
-
100 g śmietany, 12% tłuszczu
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
956 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 Min
Zupa koperkowa
45 Min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 Min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Zupa grysikowa
35 Min
Zupa ziemniaczana
1 Std.
Zupa caldo verde
45 Min
Zupa ogórkowa
30 Min
Zupa grochowa
1 Std.
Zupa krem z ziemniaków
40 Min
Kapuśniak
50 Min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min