Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
80 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
200 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
-
150 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
667.2 mg
Białko
4 g
Kalorie
1110.7 kJ /
265.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Kartoflanka
55 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak
50 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min