Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g koperku, świeżego tylko liście
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
20 g masła
-
1200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
60 g makaronu, suchego, typu zacierki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
434.5 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
472.2 kJ /
112.9 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 Std. 40 Min
Krupnik
40 Min
Zupa grysikowa
35 Min
Minestrone z kurczakiem
50 Min
Kartoflanka
55 Min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Zupa ziemniaczana
1 Std.
Zupa ogórkowa
30 Min
Kapuśniak
50 Min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 Min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min