Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

4.6 4.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    30 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    60 g
  • pora pokrojonego na kawałki
    40 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • masła
    20 g
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • lubczyku, suszonego
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu zacierki
    60 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 112.9 kcal / 472.2 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 434.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...