Zupa grysikowa

Zupa grysikowa

4.3 694 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • warzyw, korzeniowych np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
    200 g
  • ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    200 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liść laurowy, suszony
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • kaszy manny
    40 g
  • koperku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 111.3 kcal / 465.6 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 327.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...