
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grysikowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g warzyw, korzeniowych np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
40 g kaszy manny
-
5 g koperku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
111.3 kcal /
465.6 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
327.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska