
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grysikowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
warzyw, korzeniowych np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki200 g
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki200 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liść laurowy, suszony1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
kaszy manny40 g
-
koperku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
111.3 kcal /
465.6 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
327.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska