Zupa grysikowa

Zupa grysikowa

4.3 729 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g warzyw, korzeniowych np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 40 g kaszy manny
  • 5 g koperku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 111.3 kcal / 465.6 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 327.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...