![Canarian Potatoes with Red and Green Sauce Canarian Potatoes with Red and Green Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D37670E-8BCC-439B-BFA1-2FE7FDFFAD9E/Derivates/84410EC5-E60E-4F8F-8C81-46B02EEFD789.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red sauce
- 200 g extra virgin olive oil
- 80 g rusk, cut in small pieces
- 2 red capsicums, cut in pieces
- 10 g garlic cloves
- 15 g red wine vinegar
- 100 g water
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp salt
Green sauce
- 200 g fresh coriander leaves, plus extra for garnishing
- 2 green capsicums, cut in pieces
- 15 g garlic cloves
- 100 g water
- 1 ½ tsp salt
- 100 g extra virgin olive oil
- 10 g white wine vinegar
Mini potatoes
- 500 g baby potatoes, with skin
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1446 kJ / 345 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 Min
Tomato-egg drop soup
20 min
Gut Immunity Shot
5 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1 Std. 30 Min
Vegan Danish Pastries
1小时 15 分钟
Beetroot Carpaccio (TM5)
20 min
Menu with Pea Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potato
45 分钟
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30 Min
Salad juice
5 Min
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1 Std.
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1小时 15 分钟
Hand Ripped Cabbage
20 min