Wersje kompatybilne
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon cubes
- 80 g extra virgin olive oil, divided
- 100 g dried cranberries
- 60 g pumpkin seeds
- 1 - 2 garlic clove, to taste
- 1 lemon, thin peelings of skin and 25 g juice
-
20
g sherry vinegar
lub red wine vinegar - 40 g honey
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- ½ tsp black pepper, ground
- 500 g Brussels sprouts, trimmed, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.8 kJ / 388.6 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 676.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30min
Broccoli Salad
5 Min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min