Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g water
- 6 medium eggs
- roast poultry leftovers (carcass, meat, skin and bones) (see tips)
- 3 - 5 garlic cloves (see tip)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm, see tip)
- 15 g vegetable oil
- ½ - 1 tsp Chinese five spice powder (see tip)
- 2 pinches salt (see tip), plus ¾ tsp
- 70 g leeks, cut in pieces (5 cm)
- 140 g celeriac, cut in pieces (3-5 cm)
- 1 cinnamon stick
- 3 cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, halved and deseeded (see tip), plus extra sliced for serving
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (see tip)
- ¼ - ½ tsp black peppercorns (see tip)
- ¾ tsp salt
- 400 g dried rice noodles (e.g. pho or vermicelli)
- 20 - 30 g soy sauce, to taste
- 15 - 25 g fish sauce, to taste
- water, for cooking noodles
- 50 g fresh baby spinach, for serving
- spring onion, sliced (3 mm), for serving
- fresh mung beansprouts, for serving
- lime, cut in wedges, for serving
- 6 tsp sesame seeds, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2525 kJ / 604 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 917 mg
Alternatywne przepisy
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Lemongrass Beef Salad
30min
Middle Eastern Brunch
1 Std. 20 Min
Cumin Rice
25 Min
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35 min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9h
Ras el Hanout
15 Min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1 Std.
Chimichurri Roast Chicken
1 Std. 20 Min
Ghee Rice
1 Std. 15 Min
Gochujang Ramen Noodles
30min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 Std. 25 Min