Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling potatoes
- 700 g floury potatoes, unpeeled, fitting through hole in mixing bowl lid
- 600 g water
Curry potato soup
- 120 g onions, halved
- 120 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
-
200
g bacon cubes (opcjonalnie)
lub 200 g sausage, sliced (1 cm) (opcjonalnie) - 1 tbsp curry powder
- 800 g water
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 tsp chicken stock paste, homemade - 1 dried bay leaf
- 1 tbsp dried marjoram
- 3 allspice berries (opcjonalnie)
- 1 tbsp Dijon mustard
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
60 - 80
g cream, min. 30% fat
lub 80 - 100 g coconut milk, canned - fresh parsley leaves, roughly chopped, to garnish
- bread, cut in slices, for serving (opcjonalnie)
- cream, min. 30% fat, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1227.3 kJ / 293.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 674 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta Cheese and Nuts
15min
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
50 min
Bloodshot Devilled Eggs
40 min
Salt cod gratin
50 min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben) Metric
1h
Pea and mint soup
20min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Rice and Parsley Stuffed Peppers
55 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2u. 25min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min