![Curry potato soup Curry potato soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e5871836b083a30e85bd1cdf0c804876/Derivates/5115106fc6178a1283debda86ed57f5ad2e267ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling potatoes
- 700 g floury potatoes, unpeeled, fitting through hole in mixing bowl lid
- 600 g water
Curry potato soup
- 120 g onions, halved
- 120 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
-
200
g bacon cubes (opcjonalnie)
lub 200 g sausage, sliced (1 cm) (opcjonalnie) - 1 tbsp curry powder
- 800 g water
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 tsp chicken stock paste, homemade - 1 dried bay leaf
- 1 tbsp dried marjoram
- 3 allspice berries (opcjonalnie)
- 1 tbsp Dijon mustard
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
60 - 80
g cream, min. 30% fat
lub 80 - 100 g coconut milk, canned - fresh parsley leaves, roughly chopped, to garnish
- bread, cut in slices, for serving (opcjonalnie)
- cream, min. 30% fat, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1227.3 kJ / 293.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 674 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken and Bulgur Soup
40 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 Min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM6)
Brak ocen
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 Min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Brak ocen
Curry ketchup
30 Min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 Min
Peach Foam
10min
Peanut Butter Cheesecake Dip
5min
Mushroom Taco Filling
35 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min