![Mediterranean cod with steamed potatoes Mediterranean cod with steamed potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e7df8151240257038c266371727a248a/Derivates/862472913fbf1848623807eb34df8c82524b6c5d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, skinless (approx. 200 g each)
- 3 ¼ tsp salt, to taste
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 800 g water, plus extra for washing
- 700 g new potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 150 g onions, halved
- 30 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 200 g fresh tomatoes, cut in wedges
- 30 g raisins
- 100 g pitted black olives
- 20 g pine nuts
- 20 g capers
- 1 tsp dried red chillies
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2231 kJ / 533.2 kcal
- Białko
- 48.4 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 2525.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 Min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10min
Peeling Ginger (Metric)
5min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1 Std. 45 Min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 Min
Steamed Egg Cups
20 Min
Prawn Arrabbiata
30 Min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min