Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 315 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 80 g de beurre, coupé en cubes (2-3 cm)
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
-
1 - 2
c. à café de fleur de sel (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à café de graines variées (opcjonalnie) - 50 g de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 152.9 kJ / 36.7 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce caramel
1 Std. 30 Min
Croquants aux noix
1 Std. 30 Min
Guimauve
2 Std. 30 Min
Yaourt à la vanille
12h 20min
Caramel liquide
25 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Yaourt à la vanille
12h 20min
Yaourt à la grecque miel et noix
12h 20min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Yaourt nature au Varoma
12h
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3u. 10min
Nougatine aux cacahuètes
1 Std. 30 Min