Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- 500 g de farine, et un peu pour fariner
- 165 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8638 kJ / 2037 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 431 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3sa 20 dk
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain de seigle
4h 10min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Pain de campagne au levain
28 Std. 10 Min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Pain au levain
8 godz.