Pain brioché sans gluten

Pain brioché sans gluten

4.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 tranches

Składniki

Pré-fermentation
  • 180 g de lait
  • 70 g de sucre en poudre
  • 25 g de levure boulangère fraîche
  • 20 g de farine de sarrasin maison ou certifiée sans gluten
  • 100 g de beurre mou et un peu pour le moule
  • 3 œufs
  • 380 g de mélange de farine pour pain sans gluten et un peu pour le plan de travail
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à soupe de cosse de psyllium en poudre
Finitions
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 402.7 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1071.6 kJ / 256.1 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...