Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de lait
- 10 g de levure fraîche
- 120 g de beurre, en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé, fait maison
- 630 g de farine de blé, et un peu plus pour travailler la pâte
- 2 oeufs
- ½ c. à café de sel
- 1 jaune d'oeuf
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1007 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
Pain de mie
3 Std.
Ciabattines
3u. 30min
Gaufre à la polenta et crevettes Cajun
Brak ocen
Pain curry-carotte
Brak ocen
Chouettes au fromage
Brak ocen
Galette des Rois à la frangipane
50 min
Pain au lait
2h 20 min
Barres énergétiques aux céréales et fruits secs
2h 30 min
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Biscuits d'avoine sur bâtonnets
1h 30min
Pâte de base pour pain
24u. 5min