Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe d'épices à spéculoos
- 80 g de beurre, mou
- 150 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 30 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Cristallisation du chocolat
15min
Praliné
30 min
Croustillants à la noisette
45 min
Biscuits chocolat et sésame
40 Min
Boulettes de poulet au pesto rouge
1h
Palets bretons à la coco
45 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Sablés viennois
45 min
Barres de céréales au chocolat
1h
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2h 20min
Crème dessert au chocolat
25 min