Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe d'épices à spéculoos
- 80 g de beurre, mou
- 150 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 30 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Biscuits au citron
55 min
Chapelure
10min
Dinner rolls anglais
3 godz. 35 min
Curd au pamplemousse
15min
Iles flottantes à la pistache
1h
Croustillants à la noisette
45min
Sablés viennois
45min
Brioche à la mie filante
1h 45 min
Cake marbré à la vapeur
1 godz. 15 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min