Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g de sucre, au goût
- 30 g de fécule de maïs
- 500 g de lait entier
- 2 d'œufs, de gros calibre
- 2 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 90 mg
Alternatywne przepisy
Crème dessert au caramel
1h
Crème dessert
15min
Crème au chocolat
1h 20min
Crème dessert
15min
Riz au lait
1h
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15min
Crème dessert à l’érable
20min
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5min
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Crème Thermomix®
45min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min