
Wersje kompatybilne
Pizza au curcuma avec anchois, fleurs de courgette et oignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza au curcuma
- 370 g d'eau
- 2 - 3 g de levure boulangère fraîche
- ½ c. à café de sucre en poudre
- huile d'olive extra vierge pour huiler
- 200 g de farine à pain
- 1 c. à soupe de curcuma en poudre
- 1 c. à café de sel
- 20 g de jus de citron
La garniture
- 150 g de mozzarella coupée en lamelles (7-8 mm)
- 50 g d'oignon coupé en rondelles (5 mm)
- huile d'olive extra vierge pour arroser
- 1 - 2 pincées de poivre moulu
- 8 fleurs de courgette
- 8 filets d'anchois à l'huile
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 327.3 kcal / 1369.3 kJ
- Białko
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Węglowodany
- 83.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Sód
- 532.5 mg