Poulet aux dattes, olives et pommes de terre

Poulet aux dattes, olives et pommes de terre

4.5 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 800 g de pommes de terre moyennes, épluchées
  • 12 feuilles de laurier frais
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1500 g de poulet (1 poulet), coupé en huit morceaux
  • 2 gousses d'ail
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 10 g de gingembre frais
  • 400 g d'eau
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 50 g d'olives kalamata dénoyautées
  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 25 g de jus de citron

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 740 kcal / 3096 kJ
Białko 83 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...