
Wersje kompatybilne
Ragoût aux épinards, au porc et au poisson fumé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 6 crevettes cuites, décortiquées préalablement réservées dans un récipient
- le jus d'un citron vert
- 1 oignon coupé en deux
- 1 piment (opcjonalnie)
- 20 g d'huile de colza
- 200 g de lardons fumés
- ½ cube de bouillon de légumes
- 600 g d'épinards frais hachés grossièrement
- 300 g de tomates coupées en cubes
- 200 g de filets de haddock coupés en morceaux
- 300 g de poulet cuit, sans peau et désossé fumé, coupé en lanières
- 1 feuille de laurier
- 1 clou de girofle
- 1 branche de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 362.3 kcal / 1517.5 kJ
- Białko
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 1295.8 mg