Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de haricots rouges secs
Le jour même
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 800 g d'eau
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de poivron, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de riz, préalablement rincé
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 218 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 340.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Légumes aux haricots verts
30min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Curry d'aubergine
50min
Mijoté de haricots rouges au chorizo façon minestrone
25min
Chili de pois chiches
45min
Banh mi au tofu grillé
2h
Pipe rigate au kimchi et au fromage
50min
Curry de pois chiches, orzo et épinards
30min
Farfalle de saumon, aneth et citron
30min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Mijoté indien aux œufs et à la tomate
55min
Riz fondant aux légumes
25min