Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de haricots rouges secs
Le jour même
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 800 g d'eau
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de poivron, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de riz, préalablement rincé
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 218 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 340.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45 min
Pâtes aux lentilles et à la saucisse
35min
Pâtes aux tomates séchées avec tempeh
30 min
Bolognaise aux lentilles vertes
40 Min
Potée de haricots fumés
30 min
Mijoté de haricots rouges au chorizo façon minestrone
25 min
Cassoulet veggie
25 godz. 25 min
Dahl de pois cassés à la patate douce
13 Std. 25 Min
Dahl de pois cassés
1h 55min
Paëlla veggie
50min
Mafé aux patates douces et riz
1h 15min