Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de carottes, en tronçons
- 500 g d'eau
- 1 pincée de cinq-épices
- du sel
- du poivre moulu
- 125 g de cheddar, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Soupe de poireau gratinée
55min
Soupe de courgette, chèvre et noisette
20min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Soupe de courge, petites pâtes et chorizo
30min
Velouté de carottes
30min
Velouté de potiron, vermicelles et parmesan
50min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50min
Velouté poireau-pomme de terre
1h
Vichyssoise avec des pâtes
35min
Soupe vichyssoise
40min
Soupe de pomme de terre au curry
35min