Wersje kompatybilne
Parmentier merlan-haddock et purée de patate douce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 900 g de patates douces, en cubes
- 500 g de filet de merlan
- 200 g de haddock, en lamelles
- 30 g de beurre
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1683 kJ / 399 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1 Std.
Hachis parmentier aux herbes, purée au paprika
1 Std. 45 Min
Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes
2 Std.
Petit salé aux lentilles
1 Std. 10 Min
Poulet au quatre-épices, purée de butternut au gorgonzola
30min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1 Std. 40 Min
Purée de carottes et jambon aux herbes
30min
Lasagne aux lentilles corail et légumes d'été (sans gluten ni lactose)
1 Std. 30 Min
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30min
Saumon gratiné à la pomme
30min
Tajine de légumes aux fruits secs
1 godz. 15 min
Lasagne chèvre et courgette
1 Std.