Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de mascarpone
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé
- du sel
- 500 g d'eau
- 200 g d'asperges vertes, épluchées, en tronçons
- 4 œufs
- 12 tranches de chorizo, en petits morceaux
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726 kJ / 382 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Rôti de filet mignon farci, purée de chou-fleur au romarin
1u. 5min
Œufs mollets aux épinards gratinés à la crème de cheddar
55min
Œuf cocotte aux petits pois et jambon
30min
Œuf poché sauce meurette
1h
Boulettes de porc, courgettes et sauce au yaourt
40min
Tarte couronne tapenade-tomate
45min
Papillotes de poulet, tomate et mozarella
35min
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
20min
Œuf poché sauce poulette
35min
Avocado toast et œuf mollet
15 min
Œuf cocotte aux épinards et au chorizo
15 min
Guacamole et œufs mollets
25min