Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de mascarpone
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé
- du sel
- 500 g d'eau
- 200 g d'asperges vertes, épluchées, en tronçons
- 4 œufs
- 12 tranches de chorizo, en petits morceaux
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726 kJ / 382 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Œuf cocotte aux épinards et au chorizo
15 Min
Œuf poché sauce poulette
35 min
Clafoutis aux tomates cerise, quenelle de fromage frais
1h
Œufs farcis à la berrichonne
40 min
Carpaccio de saint-jacques et crème au cresson
2h 35min
Cannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 min
Saumon gravlax à la betterave
24h
Parmentier de canard à la patate douce
40 min
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
20 min
Rôti de filet mignon farci, purée de chou-fleur au romarin
1h 5min
Parmentier de canard aux oignons
50 min