Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling potatoes
- 600 g new potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 600 g water
Dill pesto
- 50 g red onion, halved
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g pine nuts
- 60 g extra virgin olive oil
- 25 - 30 g fresh dill leaves, plus extra to garnish
- 20 g pickled capers
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 150 g Greek yoghurt
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
New potato and asparagus salad
- 5 eggs
- 1300 g water
- 400 g green asparagus, ends trimmed, cut in half or into thirds
- 150 g cucumber, sliced (2 mm) (opcjonalnie)
- pine nuts, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209.2 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 595.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Bean Gremolata
25min
Vegetable potato salad with chicken
1 godz. 15 min
Ratatouille Galette (TM6)
1 godz. 30 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30min
Gefilte Fish
1 godz. 10 min
Orange couscous with steamed salmon
35min
Courgette omelette
40min
Grated Carrot Salad
10 min
Penne pasta with tuna
35min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min
Salsa Brava
10 min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min