![New potato and asparagus salad with dill pesto New potato and asparagus salad with dill pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9eab79f78864223a1f7ffb88739fe646/Derivates/c0d386d43035d8df2b3fda9d892c0e604b08ee62.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling potatoes
- 600 g new potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 600 g water
Dill pesto
- 50 g red onion, halved
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g pine nuts
- 60 g extra virgin olive oil
- 25 - 30 g fresh dill leaves, plus extra to garnish
- 20 g pickled capers
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 150 g Greek yoghurt
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
New potato and asparagus salad
- 5 eggs
- 1300 g water
- 400 g green asparagus, ends trimmed, cut in half or into thirds
- 150 g cucumber, sliced (2 mm) (opcjonalnie)
- pine nuts, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209.2 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 595.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50 Min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 Min
Mussels with Leek and Coconut Sauce (TM5)
Brak ocen
Cutter Beet Carpaccio
Brak ocen
Sesame salmon and pea soup
1 Std.
Crawfish Omelet with Holy Trinity Tomatoes
40 Min
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
1 Std.
Broccoli burgers with radish salsa
1 Std.
Sangria
10 Min
Black sesame mochi ice cream
23 Std.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min