Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g couscous, medium
- 800 g water
- 70 g olive oil
- 2 tsp fine salt
- 200 g onions, cut into halves
- 200 g carrots, cut into pieces
- 1 piece fresh ginger (3 cm), peeled and thinly sliced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tbsp vegetable stock paste, homemade - 150 g potatoes, diced (1-2 cm)
- 200 g red peppers, cut into bite-sized pieces
- 100 g aubergines, cut into bite-sized pieces
- 100 g dried apricots, cut into quarters
- ½ tsp freshly ground black pepper
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp hot paprika powder
- 1 tsp ground coriander
- 500 g chicken breast fillet, cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh mint, leaves only (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2971 kJ / 710 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 15.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Vegetable paella
40 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Balsamic salmon and courgette noodles
25min
Vegetable fideuá
40 min
Orange couscous with steamed salmon
35min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 min
Greek style pork stew
45 min
Versatile chunky soup
50min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min