![Duchess casserole with vegetables Duchess casserole with vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee7ecca910c35b5618738a3c335207cd/Derivates/417aabdd7624d419e6e269abb2d6dd18b44d43f8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 800 g waxy potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 700 g carrots, cut in pieces (4 cm)
- 250 g green peas, fresh or frozen
- 30 g butter, in pieces, plus extra for greasing
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 3 pinches ground nutmeg
Béchamel
- 40 g butter, cut in pieces
- 500 g milk
- 40 g flour
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 3 pinches ground nutmeg
- ½ bunch fresh parsley, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587.1 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 742.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porridge with fresh fruit
15 Min
Savoury Apero Stars
40 Min
Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 Min
Chicken Mushroom Fajitas (TM5)
1 Std.
Quiche Lorraine
45min
Caterpillar chocolate roll
3h 15min
Gnocchi tricolore
35min
Pancake muffins with banana and chocolate
30 Min
Rolled Frittata
55 Min
Peach Cobbler
2 godz. 35 min
Baked Sushi
1 Std. 15 Min
Lemon Garlic White Rice
35min