Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 800 g waxy potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 700 g carrots, cut in pieces (4 cm)
- 250 g green peas, fresh or frozen
- 30 g butter, in pieces, plus extra for greasing
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 3 pinches ground nutmeg
Béchamel
- 40 g butter, cut in pieces
- 500 g milk
- 40 g flour
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 3 pinches ground nutmeg
- ½ bunch fresh parsley, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587.1 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 742.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35min
Spicy Zucchini Noodles
10 Min
Rich Chocolate Tart with Pear Curls
Brak ocen
Tex-Mex Bowl
50 Min
Strawberry White Chocolate Cheesecake
6sa 30 dk
Mushroom Spinach Phyllo Cups
1h 10 min
Gozleme Stuffed Pockets (Paul) Metric
2h 5min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15 Min
Ravioli with zucchini sauce
35 min
Mini Mushroom Galettes
1h 55min
Caramelised leek and feta tart
2hod. 25min