Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 heaped tsp cumin seeds (10 g)
- 4 heaped tsp coriander seeds (10 g)
- 1 ½ tsp salt
- 30 g fresh coriander, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
(opcjonalnie)
lub 3 heaped tbsp dried grated coconut (15 g) (opcjonalnie) - 80 g butter, cut in pieces
- 300 g onions, cut in pieces
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp ground cayenne pepper
lub 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded -
1000 - 1200
g pumpkin, deseeded, cut in 8 pieces with skin on
lub 1000 - 1200 g butternut squash, deseeded, cut in 8 pieces with skin on - 300 g dried lentils, green, brown or Puy
- 1000 g water
- 250 - 300 g roasted red peppers, preserved, roughly diced (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1 Std. 15 Min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Spelt and chicken salad
1 Std. 15 Min
Tofu Balls
35 min
Menu with ginger-pea soup, lemon salmon, broccoli and potatoes
45 Min
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Crunchy Granola
Pas d’évaluation
Mediterranean pearl barley risotto
1 Std.
Chili non Carne
1 Std.
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Versatile smooth soup
45 Min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1 Std. 20 Min