![Trout mousse Trout mousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/78897.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 shallots, cut into halves
- 250 g smoked trout fillets, cut into pieces (approx. 4 fillets)
- 150 g crème fraîche
- ¼ tsp fine salt
- 2 pinches ground white pepper
- 20 slices pumpernickel bread (see tip) or brown bread, bite-sized (Ø 4-5 cm)
- 4 - 5 sprigs dill, fresh, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 257 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1 godz. 15 min
Mustard-dill sauce
2 Std. 15 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 godz. 30 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 godz. 30 min
Tuna mousse
10 Min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55 min
Veal in tuna sauce
Brak ocen
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Mussels in coconut milk
25 Min
Floating islands
40 min
Brioche fruit tarts
4小时
Floating Islands
40 min