Provençal tart

Provençal tart

3.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Shortcrust pastry
  • wheat flour plus extra for dusting
    250 g
  • butter, salted cut in pieces, plus extra for greasing
    125 g
  • water
    10 g
  • salt
    1 tsp
  • egg
    1
  • herbes de Provence, dried
    ½ tsp
  • ground Espelette pepper
    1 pinch
Filling
  • aubergines
    300 g
  • courgettes
    150 g
  • carrots
    100 g
  • red pepper
    100 g
  • mustard
    50 g
  • green olives, pitted
    100 g
  • egg
    1
  • milk
    60 g
  • single cream
    70 g
  • salt
    4 pinches
  • ground pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 407 kcal / 1704 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...