Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 250 g wheat flour, plus extra for dusting
- 125 g butter, salted, cut in pieces, plus extra for greasing
- 10 g water
- 1 tsp salt
- 1 egg
- ½ tsp herbes de Provence, dried
- 1 pinch ground Espelette pepper
Filling
- 300 g aubergines
- 150 g courgettes
- 100 g carrots
- 100 g red pepper
- 50 g mustard
- 100 g green olives, pitted
- 1 egg
- 60 g milk
- 70 g single cream
- 4 pinches salt
- 2 pinches ground pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704 kJ / 407 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sumac and Quinoa Lavosh
2h
Olive and fennel grissini
25h 30min
Pineapple parcels
Brak ocen
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25min
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1h 35 min.
Pork and lentils with onion and radish pickle
40 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Natillas
1h
Spinach and tomato quiche
1 godz. 45 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Gougères
55 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h