Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g marinated herring fillets rinsed (see Tips), cut into pieces (2 cm)
- 30 g freshly squeezed lemon juice, to sprinkle
- 600 g water
- 600 - 650 g beetroot, cut into pieces (3 cm)
- 6 eggs
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 150 g natural yoghurt
- ground black pepper (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 3685 mg
Alternatywne przepisy
Ukrainian chebureks
1 godz. 35 min
Liver cake
1 Std. 50 Min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Tuna stew with potatoes
40 min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Mint lemonade
5min
Arabian ice cream
10sa 25 dk
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Red lentil soup with cumin
55min
Peas with ham
30 min
Berry and polenta porridge
20 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min