Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm) (opcjonalnie)
- 120 g mixed nuts, e.g. pistachios, pine nuts and almonds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 700 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 4 spring onions, trimmed and cut into quarters
- 8 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
- 30 g white wine
- 500 g water
- 300 g sweet potato, cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g raisins (optional)
- 80 g fresh baby spinach, roughly chopped
- 12 dried apricots, cut into thin strips
- ½ tsp fine salt, to taste
- ½ tsp black pepper, freshly ground, to taste
- 30 g extra virgin olive oil (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721 kJ / 409 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1sa 35 dk
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30 min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15 min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Spiced carrot salad
5min
Chicken with couscous and saffron
1h 15 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Lentil and spinach soup
50 min
Chili non Carne
1h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Warm beetroot dish
50 min