Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 3 poivrons, en demi-lanières
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de pulpe de tomate, avec le jus
- 3 c. à café d'épices (piment d’Espelette, cumin, paprika)
- 4 - 6 œufs
- 20 g de beurre, pour la poêle
- du sel
- du poivre moulu
- brins de thym frais, pour la finition
- paprika, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte façon chakchouka
35 dk
Chakchouka au four
1 Std. 10 Min
Aubergines roulées à la ricotta
1 godz. 30 min
Poivrons farcis au riz persillé
45 dk
Chocolat liégeois
12h 15min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1 Std. 10 Min
Chakchouka à l'avocat
25 min
Chakchouka à la feta
1sa
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20min
Riz fondant aux légumes
25 min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15min
Moussaka grecque
1h 20min