Chakchouka aux œufs

Chakchouka aux œufs

4.4 139 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en quatre
  • 2 gousses d'ail
  • 3 poivrons en demi-lanières
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 400 g de pulpe de tomate avec le jus
  • 3 c. à café d'épices (piment d’Espelette, cumin, paprika)
  • 4 - 6 œufs
  • 20 g de beurre pour la poêle
  • du sel
  • du poivre moulu
  • brins de thym frais pour la finition
  • paprika pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 197 kcal / 824 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...