Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de carotte, coupée en morceaux (3-4 cm)
- 70 g de céleri branche, coupé en morceaux
- 120 g de champignons frais
- 25 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates entières pelées au jus
-
1
c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes - 120 g de lentilles corail
-
1
c. à soupe de sauce de soja
lub 1 c. à soupe de sauce de soja japonaise (shoyu), type tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 817 kJ / 196 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 804.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korma veggie aux noix de cajou
55 Min
Chili de pois chiches
45min
Quinoa et légumes d'automne au tofu
55 Min
Ragoût de légumes et seitan à la vietnamienne, riz au jasmin
55 Min
Sauce bolognaise aux lentilles
55 Min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Curry de pois chiches au tofu
25 Min
Curry de patates douces, épinards et brocoli
45min
Ragoût africain de légumes aux cacahuètes
45min
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50 Min
Chili sin carne
1 Std. 25 Min
Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles
1h 30min