Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de carotte, coupée en morceaux (3-4 cm)
- 70 g de céleri branche, coupé en morceaux
- 120 g de champignons frais
- 25 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates entières pelées au jus
-
1
c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes - 120 g de lentilles corail
-
1
c. à soupe de sauce de soja
lub 1 c. à soupe de sauce de soja japonaise (shoyu), type tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 817 kJ / 196 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 804.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50 min
Bolognaise aux lentilles vertes
40 min
Curry de pois chiches au tofu
25 min
Riz fondant aux légumes
25 min
Riz cantonais au tofu
1h
Pâtes à la bolognaise végétarienne
45 min
Chili sin carne
1h 25min
Sauce bolognaise aux lentilles
55 min
Paëlla veggie
50 min
Quinoa et légumes d'automne au tofu
55 min
One pot à la mexicaine quinoa, poivrons et maïs
30 min
Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles
1 godz. 30 min