Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de haricots blancs secs
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 150 g de carottes, en dés
- 2 branches de céleri, en dés (réserver quelques fanes pour la finition)
- 200 g de panais, en dés
- 350 g de champignons de Paris frais, en quartiers
- 2 c. à soupe de farine
- 250 g de cidre doux ou brut
- 1 bouquet garni
- 200 g de sauce tomate
- 1000 g de bouillon de légumes
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1955 kJ / 467 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Bourguignon veggie au tofu et seitan
1 Std. 20 Min
Tajine végétarien
35min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1 godz. 50 min
Quinoa et légumes d'automne au tofu
55min
Flamiche sans pâte au tofu fumé
50min
Curry de pois chiches au tofu
25min
Blanquette de légumes
55min
Buddha bowl d'automne
1h 5min
Paëlla veggie
50min
Boulettes végétales et sauce asiatique
1h 5min
Lasagne véganes aux lentilles
2 Std. 20 Min
Chili sin carne
1sa 25 dk