
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 200 g de lentilles vertes sèches rincées
- 800 g de fleurettes de chou-fleur
- 1 oignon rouge coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive et un peu pour la finition
- 1 c. à café de paprika
- 60 g d'amandes émondées
- 100 g de roquette
- 4 figues fraîches coupées en quatre
- 100 g d'olives kalamata dénoyautées
- 3 c. à soupe d'aneth frais ciselé
- 3 c. à soupe de persil frais haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 413 kcal / 1726 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 36 g