
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de branche de céleri coupée en morceaux
- 80 g de carotte coupée en morceaux (2-3 cm)
- 1 brin de romarin frais effeuillé
- 120 g d'oignons coupés en quatre
- 40 g d'huile d'olive et un peu pour le service
- 250 g de lentilles en conserve rincées et égouttées
- 250 g de haricots blancs en conserve rincés et égouttés
- 600 g d'eau
- 20 g de concentré de tomate
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- croûtons (opcjonalnie)
- vinaigre balsamique pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 241.8 kcal / 1011.5 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 364 mg