Lasagne aux lentilles corail et légumes d'été (sans gluten ni lactose)

Lasagne aux lentilles corail et légumes d'été (sans gluten ni lactose)

2.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

Les lasagne aux lentilles
  • 250 g de lentilles corail sèches entières
  • 3 œufs
  • 20 g de polenta
  • 25 g d'huile d'olive
  • 5 g de sel
La garniture
  • 500 g d'eau
  • 300 g de poivrons rouges coupés en lanières
  • 250 g d'aubergine coupée en lamelles (3 mm)
  • 250 g de courgette coupée en rondelles
  • 250 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 400 g de lait de coco
  • 1 c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 50 g de graines de courge (opcjonalnie)
  • 50 g de fruits secs variés (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 1092 mg
Białko 22 g
Kalorie 2075.5 kJ / 496 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...