Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 630 g de bouillon de légumes
- 12 asperges, têtes et queues séparées
- 75 g de petits pois frais
- 2 échalotes
- 1 gousse d'ail
- 40 g d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto
- 80 g de vin blanc sec
- 3 branches de thym frais, effeuillées
- 60 g de crème liquide entière
- du sel
- du poivre moulu
- 8 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 471 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges et au safran
35 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux cèpes
35 min
Risotto aux asperges
45 min
Saumon rôti au pesto de brocoli
30 min
Risotto aux asperges
35 min
Risotto milanais au safran
30 min
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30 min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Pesto
5min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min