Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 25 g de beurre
- 600 g d'épinards frais
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038.8 kJ / 250.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 586.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe brocoli-gorgonzola
40 min
Velouté de chou-fleur au curry
35min
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35min
Velouté de carotte au lait de coco
50min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Crème de chou-fleur
30 min
Crème de brocoli, avoine et noisettes
55min
Crème de petits pois
40 min
Crème de chou-fleur
40 min
Soupe de choux de Bruxelles et lentilles au curry
40 min
Velouté d'épinards au chèvre
35min