Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons, coupés en quatre et "effeuillés" en pétales
- 500 g d'aubergines, en dés de 2 cm
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à soupe de sucre
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1 c. à soupe de câpres en saumure
- du sel
- du poivre moulu
- 3 brins de basilic frais, effeuillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Fenouil à la parmesane
1h 25min
Aubergines tandoori
35 Min
Tajine d'aubergine au piment
30min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35 Min
Piperade basquaise au jambon cru
50min
Caponata sicilienne
55min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Houmous léger au curcuma et grenade
10 min
Salade de courgette aux olives et feta
15min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1 godz. 5 min
Mijoté d'aubergine
35 Min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1h 10min