Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons, coupés en quatre et "effeuillés" en pétales
- 500 g d'aubergines, en dés de 2 cm
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à soupe de sucre
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1 c. à soupe de câpres en saumure
- du sel
- du poivre moulu
- 3 brins de basilic frais, effeuillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Aubergines sautées au soja et épices thaïes
40min
Chili de pois chiches
45 min
Chakchouka au four
1hod. 10min
Caponata sicilienne
55min
Tajine d'aubergine au piment
30min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1hod. 10min
Aubergines tandoori
35min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Piperade basquaise au jambon cru
50 min
Fenouil à la parmesane
1h 25min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1h 5 min