
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de lait et 1 c. à soupe pour la dorure
- 3 g de levure boulangère sèche
- 250 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel et un peu pour la crème de potimarron
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf et 1 jaune d'œuf battu pour la dorure
- 50 g de beurre mou en morceaux
- 300 g d'eau
- 400 g de potimarron en dés
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe de graines de courge
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 470 kcal / 1965 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 55 g