Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g water
- 330 g ajvar (see tip)
- 100 g cream
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp fine salt
- 400 g short dried pasta, e.g. fusilli, penne, macaroni etc.
- 200 g leek, cut into rings (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian chilli
1h 5min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50 min
Hummus with Peas and Beans
25min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Vegetarian Pizza (TM5)
Brak ocen
Creamy mushrooms with crispy roast potatoes
1 godz. 30 min
Wholegrain Easter bread with eggs and smoked trout
1 godz. 45 min
Green pancakes with ham and cheese
55 min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40min
Creamy pea soup
40min
Paella with kidney beans
55 min