Pasta with leek and ajvar

Pasta with leek and ajvar

4.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • Parmesan cheese (opcjonalnie) cut into pieces (2-3 cm)
    40 g
  • water
    600 g
  • ajvar (see tip)
    330 g
  • cream
    100 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • fine salt
    ¼ tsp
  • short dried pasta e.g. fusilli, penne, macaroni etc.
    400 g
  • leek cut into rings (5 mm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668 kcal / 2794 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...