Wersje kompatybilne
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Parmesan cheese, cut in pieces (2-3 cm)
- 200 g smoked cheese (e.g. smoked scamorza, smoked Edam cheese), cut in pieces (4-5 cm)
Filling
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
300
g fresh artichoke hearts
lub 300 g canned artichoke hearts, drained - 100 g white wine
- 100 g ricotta cheese
- 2 eggs
- 1 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 16 dried cannelloni tubes (approx. 180 g)
Tomato sauce
- 40 g celery stalk, cut in pieces
- 30 g onion
- 40 g carrot, cut in pieces
- 1 garlic clove
-
400
g canned tomatoes
lub 400 g ripe tomatoes, cut in pieces (3-4 cm) - 200 g water
- 1 pinch sugar
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2997 kJ / 715 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 12.2 g
Alternatywne przepisy
Rolled Frittata
55min
Placki (Thermomix® Cutter)
35 Min
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40min
Lamb sfiha
1h 20 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Baked falafel kofta
Brak ocen
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Cod with aïoli
40min
Crispy turkey and lentil meatballs
40min
Chunky Guacamole
10 min
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Focaccia with Onions (TM5 Metric)
1h 30min