Urządzenia i Akcesoria
Moroccan sweet pastry (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
blanched almond150 g
-
sugar60 g
-
egg1
-
orange blossom water (see tip)15 g
-
filo pastry2 sheets
-
unsalted butter melted50 g
-
honey40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 godz. 5 min
Lamb sfiha
1 godz. 20 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Raw kibbeh
15 min
Fatayer with cheese and mint
1 godz. 5 min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 godz. 45 min
Stuffed veggie snails
45 min
Lamb Kibbeh
1 godz. 30 min
Toum
15 min
Fish tagine with tahini
1 godz. 15 min