Moroccan sweet pastry (Briouats)
TM31 TM5 TM6

Moroccan sweet pastry (Briouats)

4.4 (5 ocen)

Składniki

  • 150 g blanched almonds
  • 60 g sugar
  • 1 egg
  • 15 g orange blossom water (see tip)
  • 2 sheets filo pastry
  • 50 g unsalted butter, melted
  • 40 g honey

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2050 kJ / 490 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy