Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g blanched almonds
- 60 g sugar
- 1 egg
- 15 g orange blossom water (see tip)
- 2 sheets filo pastry
- 50 g unsalted butter, melted
- 40 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Chicken Pastilla
1h 25min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Cheese pies
1h 25min
Salmon kabsa
35 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min.
Chicken with rice
1h
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min