Urządzenia i Akcesoria
Moroccan sweet pastry (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
blanched almond150 g
-
sugar60 g
-
egg1
-
orange blossom water (see tip)15 g
-
filo pastry2 sheets
-
unsalted butter melted50 g
-
honey40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango and turmeric sorbet
10 min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1 godz. 10 min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 godz. 35 min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Baked falafel kofta
Brak ocen
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Coconut and cinnamon teff porridge
30 min
Paneer tikka
40 min
Lentil and chorizo stew
3 godz. 45 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Gin and cucumber cooler
10 min
Gin cocktail with watermelon ice cubes
24 godz. 15 min