![Harissa sauce Harissa sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62D06A45-AC1F-41D9-BA04-54C7B799799E/Derivates/dceb0afc-3df9-4ef9-ac04-716f1c30a061.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g caraway seeds
- 30 g cumin seeds
- 250 g fresh red chillies, cut into halves lengthwise, seeds removed
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 4 garlic cloves
- 70 g tomato purée (concentrated)
- 20 g red wine vinegar
-
2
tsp smoked paprika powder
lub 2 tsp sweet paprika powder - 80 g extra virgin olive oil
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 5530 kJ / 1274 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 108.9 g
Alternatywne przepisy
Harissa
20 min
Mint and peanut chutney
35 min
Pilau rice
30 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Sambhar
1sa 5 dk
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Gobi masala
30 min
Pilaf with fragrant tarka
1h 20min
Coriander chilli chutney
5 min
Amritsari dal
26h
Carrot halwa
1sa 5 dk
Jeera rice (Cumin rice)
20 min