Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 3 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 50 g d'eau
- 30 g de pâte de curry doux (voir "Variante(s)")
- 200 g de lait de coco
- 700 g de carottes, coupées en rondelles d'1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 564 kJ / 136.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 51.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colombo de légumes
1h 5 min
Gratin de courgettes au curry
1h 5 min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25 min
Nouilles chinoises aux haricots verts
40 min
Aubergines tandoori
35 min
Fèves fraîches à la catalane
3 Std.
Gratin de carotte, patate douce et châtaigne, crème au roquefort
1h
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1h 5 min
Ratatouille au chorizo
35 min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40 min
Carottes au cumin
35 min
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40 min