Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 3 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 50 g d'eau
- 30 g de pâte de curry doux (voir "Variante(s)")
- 200 g de lait de coco
- 700 g de carottes, coupées en rondelles d'1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 564 kJ / 136.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 51.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavé de saumon sur lit de carottes et lentilles
55min
Légumes aux haricots verts
30 Min
Curry d'aubergine
50 Min
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40min
Bowl de lentilles et légumes verts
40min
Dahl de lentilles corail, carottes, pois chiches et épinards
30 Min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40min
Aubergines tandoori
35min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45min
Gratin de courgettes au curry
1 Std. 5 Min
Colombo de légumes
1 Std. 5 Min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1 Std. 5 Min