
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 25 g de gingembre frais coupé en tranches (2 mm)
- 30 g d'huile de sésame
- 25 g de miel
- 60 g de sauce de soja légère
- 1200 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 200 g de riz long (temps de cuisson 18 minutes)
- 250 g de fenouil coupé en morceaux
- 4 filets de cabillaud (125 g chacun env.)
- 80 g de poireau coupé en rondelles
- 80 g de carotte coupée en bâtonnets
- 1 citron vert coupé en tranches
- persil frais pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 517.8 kcal / 2166.5 kJ
- Białko
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 1312.3 mg