Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
90 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
-
40 g korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 cytryna ekologiczna
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
619 mg
Białko
6 g
Kalorie
585 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min