Urządzenia i Akcesoria
Soczewica z ryżem (Fakes moutzentra)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1400 g wody
-
400 g zielonej soczewicy, suszonej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
15 g octu
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19 g
Kalorie
1590 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min