
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z dynią i jarmużem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
wody1200 g
-
dyni pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
jarmużu bez twardych części, pokrojonego na 1-2 cm kawałki80 - 100 g
-
makaronu, suchego, krótkiego320 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka30 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (patrz wariant)10 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki75 - 100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
orzeszki piniowe (opcjonalnie) uprażone (ok. 2 łyżki)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
540.5 kcal /
2261.6 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
71 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
1105.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Penne z dynią i szynką
40 min
Risotto z jarmużem
50 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min