Urządzenia i Akcesoria
Makaron z dynią i jarmużem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
400 g dyni pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
80 - 100 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, krótkiego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g szałwii, świeżej, tylko liście10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (patrz wariant)
-
75 - 100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
orzeszki piniowe (opcjonalnie) uprażone (ok. 2 łyżki)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1105.9 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
2261.6 kJ /
540.5 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25min
Tagliatelle z pesto z bobu
30min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1h
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Pęczotto z dynią i kurkami
1h 10min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Dyniowe mac'n'cheese
50min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1h
Risotto z dynią i serem
50min