Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
350 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g pora tylko biała część, pokrojona na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1024 mg
Białko
7 g
Kalorie
804 kJ /
192 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z groszku
40 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z porów
30 min